Annette van Hagen

Annette van Hagen: door bewegen naar ware ontspanning

Annette van Hagen, eigenaar van Truemove, is na een lange carrière in de gezondheidszorg, waar zij op verschillende terreinen gewerkt heeft inmiddels al weer jaren werkzaam  als  burn-out coach (Bofit). Daarnaast is  zij gespecialiseerd in gezichtsgymnastiek, de natuurlijke facelift, én geeft trainingen in een ontspannende manier van hardlopen die geen blessures geeft.  Annette is gediplomeerd yin yoga docent. en zij geeft meditatielessen.

Haar missie is mensen inspireren en enthousiasmeren om op een ontspannen, levendige en vitale wijze in het leven te staan, waarbij leven in het nu de essentie is. Voor coaching bij herstel na ziekte moet je echt bij Annette zijn.

Annette verzorgt samen met Eilandcoaching vitaliteitsweekenden en vitaliteitsweken op eilanden. Voor individuele coaching werkt zij in de regio Rotterdam. Zij is onze specialist in coaching bij herstel na ziekte.

Wat is yin yoga?

We leggen dit uit aan de hand van het yin yang symbool, de witte helft is de yang kant en de zwarte de yin kant.  De golf beweging geeft de geeft de wisselwerking tussen beide krachten aan. Het symbool staat voor harmonie.

Onze westerse manier van leven is erg yang georienteerd, gericht op presteren, vooruitgang en doelgericht. Yangenergie is  belangrijk om dingen te bereiken. Maar als we langdurig te veel yangenergie hebben en te weinig yin kunnen allerlei klachten zoals piekeren, uitputting en burn-out het gevolg zijn. Yin is in onze maatschappij een vergeten energie, om in balans te komen zijn zowel yin als yang nodig.

Yinenergie is een zachte, voedende verbindende kracht. Yinenergie hebben we nodig voor verzorging en herstel van ons lichaam en onze algehele energie. Binnen de oosterse geneeswijzen wordt yinenergie als de meest belangrijke gezien en is de yangenergie ondersteunend aan de yinenergie.

De meeste yoga stijlen zijn  yang georiënteerd. De houdingen zij dynamisch en krachtig en werken op de yang aspecten van onszelf. Yin yoga is op zijn eigen unieke manier een intense yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid  van bindweefsel (fascie, gewrichten, ligamenten en pezen) en stimulatie van levensenergie samen komen. Yin yoga is een tegenhanger van ons hectische leven.

Ondanks dat yinyoga passief kan op ons kan overkomen, kunnen de houdingen uitdagend zijn doordat ze lang aan gehouden worden, men blijft 2 tot 5 minuten in een houding.

Samengevat, de effecten van yin yoga:

  • Door deze yoga stijl worden weefsel soepeler en neemt je bewegingsruimte toe.
  • Het verminderen van spanning en verlichten van klachten in rug, benen en heupen.
  • Soepel worden van hele lichaam.
  • Verbetering van het functioneren van de organen.
  • Herstel van blessures, voorkomen van contracturen.
  • Vertraagt het verouderingsproces.
  • Yin yoga kan acupunctuurbehandelingen ondersteunen.
  • Je leert je bewust te zijn van het momenten de tijd nemen voor lichaam en geest.
  • Doordat je lang in een houding blijft, wordt je uitgenodigd om je mentale en je emotionele weerstand te observeren en los te laten.
  • yin yoga brengt je rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren.

 

 

Zoektermen: burn-out coach, burn-out Rotterdam, burn-out Hilversum Bofit, yoga, Texel, yin yoga, Ibiza, yoga Ibiza, yoga, Texel, gezichtsgymnastiek Rotterdam, hardlopen Texel, vitaliteitscoach Texel, vitaliteit, vitaliteitsweekend Texel, vitaliteitsweek Ibiza.