Detox-light op een eiland

Detox is hip! En handig om een begin te maken naar een gezond voedingspatroon!

Maar wist je dat detoxen al eeuwen bestaat? 5000 jaar voor Christus is de Ayurvedi ontstaan en daar sprak men al van detoxen oftewel ontgiften. Dus zo hip zijn we nu ook weer niet.  Vasten is een manier van ontgiften die in bijna iedere religie voorkomt. In de geschiedenis zijn er twee redenen aangegeven  om te vasten: om spiritueel te verlichten en als onderdeel van geneeskunde. In onze moderne tijd doen we het vooral om ons weer vitaler te voelen en vanwege de gunstige invloed op het gewicht.

Detox dietist Hilversum

Vitaal zijn willen we allemaal. Maar we staan 24 uur per dag bloot aan fysieke, toxische en psychosociale stress. Maar we nemen nauwelijks de tijd om te herstellen. Eten ligt overal voor het grijpen, dus stouwen we ons vol. Pas als we ergens last van krijgen gaan we nadenken en het rustiger aan doen.  Beter doe je dat preventief en niet als je lichaam en je immuunsysteem al overbelast is. Hoe belastbaar jou immuunsysteem is hangt onder andere af van je voeding, je beweging, of je rust en ontspanning neemt. Een overbelast lichaam kan zich o.a. uiten in maag- en darmklachten, PDS (prikkelbaar darm syndroom), een opgeblazen gevoel en obstipatie, maar ook klachten als moeheid, depressieve klachten, overgewicht, allergieën, hoofdpijn en  slaapstoornissen zijn tekenen van overbelasting.  Allemaal klachten waarmee men naar een diëtist of life- of burn-outcoach kan gaan. Eilandcoaching is beide.

 

Wat gaan we doen?

Voeding: detoxen is een goede start voor als je gezond wil gaan eten en wat gewicht wilt verliezen, maar dan moet je het wel verstandig aanpakken en niet zomaar even een sapkuurtje gaan doen en daarna weer eten als voorheen.  Detoxen kan op heel veel  verschillende manieren, kort en lang, met en zonder ondersteunende producten. Bij Eilandcoaching werken we met een kort Detox-light-plan, inclusief individuele coaching voor 5 dagen op een eiland. Je wordt dan heel intensief begeleid.

Detox-light is minder moeilijk dan je denkt. Gedurende de hele dag krijg je voedsel en vocht tot je, honger lijden is er niet bij. En omdat we het samen doen is het nog makkelijker! Voor de detox-week start jij met 3 dagen afbouw: geen suikers en geen alcohol. Tegen het einde van de detox-week gaan we jou persoonlijke plan maken voor een gezond eet- en leefpatroon.

Beweging: bewegen is goed voor je conditie én voor de broodnodige ontspanning. Bij Eilandcoaching vinden we dat je naast een detox-light ook aan lichte beweging moet doen. We wandelen en/of fietsen over het eiland.

Coaching: coaching is altijd onderdeel van het programma.  In dit geval coachen we je op hoe je voortaan een gezond eet- en leefpatroon kan volhouden. En wellicht heb je nog andere levensvragen. We doen trouwens ook oefeningen uit de mindfulness, ademhalingsoefeningen en wat yoga.

 

Waar en wat kost het?

Jij bepaalt naar welk eiland we gaan. Op de Wadden en op de meeste Canarische eilanden én op Ibiza en Mallorca weet ik behoorlijk de weg en leuke wandelroutes te vinden.

Je betaalt voor een 5 dagen dieetcoaching 849,00 euro. We staan staan 16 uur per dag aan je zijde. Reis en verblijfskosten komen daar bij. Een deel van de dieetkosten (minimaal 180,-) kun je opvoeren bij je zorgverzekering.

Liever dichter bij huis en minder kosten? Dan begeleiden we je gewoon in het Gooi.

Weekje detox-light plannen op een eiland? Neem contact met ons op: 06-247125912 of info@eilandcoaching.nl.