Ingrid Kop

Ingrid, dietist & wandelcoach Hilversum

Ingrid Kop, coachend vanuit betrokkenheid, ervaring en kennis

Ik ben eigenaar van eilandcoaching. Diëtist, life-/burn-out coach, mindfulnesscoach en bosbadgids. En dan ook nog hardlooptrainer. Een perfecte combinatie waarmee ik jou help vitaal te worden en te blijven. Ik ben enthousiasmerend en motiverend. Ik geef je de -vrouwelijke- kracht om je sterk te voelen, jezelf te leren accepteren en gedrag op een positieve manier te veranderen. Je voelt je bij mij veilig en geaccepteerd. Als geen ander weet ik hoe het voelt om gecoacht te worden. Ik werk in het Gooi, Utrecht en Amersfoort en op de Wadden- en Spaanse eilanden.

Geen kant en klaar advies maar 1 speciaal voor jou. Voeding & stress is mijn specialisme!

De combinatie van mijn opleidingen en jarenlange ervaring biedt een andere aanpak van overgewicht, darm- en overgangsklachten en stress / burn-out. Geen kant en klaar advies maar samen onderzoeken welke achterliggende oorzaken er zijn waardoor je gewichtsproblemen, darmklachten of stress / burn-out zijn ontstaan in combinatie met voedings- en/of dieetadviezen. Ook aan de symptomen van de overgang is met voeding veel te doen. Omdat de begeleiding altijd buiten is heb je meteen lichaamsbeweging op een ontspannen manier. Op een eiland hebben we ruim de tijd jou coach- of dieetvraag te onderzoeken en een start te maken naar nieuw (eet)gedrag.

Jouw karakterstructuur als uitgangspunt van de coaching, óók bij dieetcoaching

Bij mijn coaching vormen karakterstructuren geregeld het uitgangspunt van de begeleiding. Een karakterstructuur is een overlevingsstrategie / patroon die zich in je jeugd gevormd heeft en toen heel nuttig was. In je volwassen leven zijn deze patronen vaak onbewust aanwezig. Jouw kwaliteiten hangen hiermee samen maar sommige patronen of een teveel van een kwaliteit kunnen je ook aardig in de weg zitten. Ze zijn dan je valkuil geworden. Zo is er een bijvoorbeeld een structuur waarbij er een (onbewuste) angst is dat er niet voldoende is of de vrees verlaten te worden. Zij of hij geeft veel aan anderen, zorgt graag voor anderen. Deze mensen hebben een neiging tot overgewicht en (eet)verslaving. Ook doen ze niet zo veel aan beweging. Anderen negeren hun eigen behoeften. Zij kunnen vaak moeilijk “loslaten” en kampen daardoor met overgewicht. Weer anderen voelen zich niet gezien en gehoord in hun jeugd en hebben daardoor letterlijk en figuurlijk “vulling” nodig. Aan een burn-out ligt vaak een karakterstructuur ten grondslag die zich erg verantwoordelijk voelt, zorgzaam is en graag controle heeft. De lat ligt meestal hoog.

Opleidingen en achtergrond

Sinds 1992 ben ik diëtist. Ik school mij continue bij op het gebied van voeding en dieet en coaching. Mijn opleidingen voor lifecoach en stresscounselor heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen. Bij de Academie voor Leven in Amsterdam heb ik de opleiding voor mindfulnesscoach gevolgs en in Belgie bij de Academie voor de helende natuur deed ik de opleiding tot bosbadgids. Daarnaast ben ik gecertificeerd hardlooptrainer en werk ik op zzp-basis als burn-out coach voor Bofit. Dit te samen bracht mij mijn specialisatie: coaching bij burn-out en bij voeding & stressgerelateerde klachten zoals overgewicht, darm- en overgangsklachten, lactose-intolerantie en meer. Ik vind wandelen, tuinieren, koken en lekker eten dé manieren om te ontspannen, het liefst op een eiland. Ik ben aangesloten bij diëtistencoöperatie Nederland, bij het netwerk van Puur Gezond diëtisten en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici. Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

KP_logo

Zoektermen: Ingrid kop, dietist Hilversum, lifestylecoach Hilversum, Hilversum, burn-outcoach Hilversum, coaching op eilanden, darmklachten, PDS, overgang, Puur Gezond, karakterstructuren, karakterstruktuur, stress, burn-out, vitaliteit, hardlopen.