Coaching bij het prikkelbaar darmsyndroom (PDS)

Darmklachten en stress, een duo dat elkaar beïnvloedt. Heb je last van een opgeblazen gevoel, krampen, pijn, diarree of juist verstopping? Bij het prikkelbaar darmsyndroom kunnen vele klachten naast elkaar voor komen. Soms speelt (naast PDS) lactose-intolerantie een rol. Een lactose-intolerantie is aantoonbaar. Wanneer bij onderzoek door een arts geen zichtbare afwijkingen worden gevonden maar de klachten wel aanhouden, wordt de diagnose PDS gesteld. De klachten worden veroorzaakt door een overgevoelige darmwand of verstoorde bewegingen van de darm.  Stress kan de darmklachten verergeren. Wil je voor eens en voor altijd je darmklachten en stress bij kop en staart aanpakken? Kies dan voor individuele coaching bij het prikkelbaar darmsyndroom (PDS) op een eiland naar keuze. Gedurende 5 dagen word je intensief begeleid. Eilandcoaching is gespecialiseerd in dieetbegeleiding bij PDS.

Wat gaan we doen?

Voeding: de eerste dag nemen we meteen je hele voedingspatroon door en onderzoeken waar de klachten een relatie hebben met voeding. Twee weken voor vertrek hou je alvast een klachten/voedingsdagboek bij. Eind van de dag doen we samen boodschappen aangepast op de voor jou meest geschikte voedingstherapie. In de loop van de week leer je dan meteen met het voor jou meest geschikte dieet omgaan. Wil je met het fodmap-dieet aan de slag? Dan is dit het uitgelezen moment daarvoor.

Beweging: bewegen is goed voor je darmen én voor de broodnodige ontspanning. Bij PDS is het goed om minimaal 30 minuten tot een uur per dag aan beweging te doen. We wandelen en/of fietsen en als je het leuk vindt leer je de basisprincipes van bewust hardlopen.

Coaching: coaching op stress. We onderzoeken waar je stress vandaan komt en je leert hoe je die kan gaan beheersen. We doen ook oefeningen uit de mindfulness, ademhalingsoefeningen en wat yoga.

Waar en wat kost het?

Jij bepaalt naar welk eiland we gaan. Op de Wadden en op de meeste Canarische eilanden én op Ibiza en Menorca weet ik behoorlijk de weg en leuke wandelroutes te vinden.

Je betaalt voor een 5 dagen privecoaching 849,00 euro. We staan staan  8 uur per dag aan je zijde. Reis- en verblijfskosten komen daarbij voor jouw rekening. Een deel van de dieetkosten (minimaal 180,-) kun je opvoeren bij je zorgverzekering.

Liever dichter bij huis en minder kosten? Dan begeleiden we je gewoon in het Gooi.